KJER TRENIRAJO NAJBOLJŠI - ŽE 25 LET

O klubu

O karate klubu Zmaj

KJER TRENIRAJO NAJBOLJŠI – ŽE 25 LET

Nihče ne zna natančno povedati, kdaj se je je pojavil karate. Njegov izvor ostaja zavit v tančico skrivnosti, dokumentirana zgodovina karateja ne obstaja. Legenda pravi, da je nastal davno na Kitajskem, v osrčju ene najstarejših civilizacij, za njegovega duhovnega očeta pa velja indijski menih Bodhidharma, ki naj bi to vsestransko obliko samoobrambe in šolo samodiscipline ponesel na Japonsko. Tam naj bi se karate v 14. stoletju kot skupek mnogih vplivov z različnih koncev sveta dokončno preoblikoval v tradicionalno borilno veščino, kakršno poznamo danes.

Karate, ki so ga zaradi pridiha mističnosti njegovi privrženci stoletja vadili na skrivaj, so najboljši japonski inštruktorji po drugi svetovni vojni ponesli v ZDA in Evropo, od koder se je razširil po celem svetu in pri tem doživel številne spremembe tako glede telesnih kot duhovnih metod učenja. Kmalu so nastale prve nacionalne in mednarodne zveze in federacije, ki so organizirale vse bolj priljubljena tekmovanja v karateju. Prvi Evropski karate kongres se je odvijal leta 1963 v Parizu, kjer so tri leta kasneje organizirali tudi prvo Evropsko prvenstvo v karateju, ki se ga je udeležilo 53 tekmovalcev iz šestih držav. Leta 1970 je bila osnovana Svetovna karate zveza (WKF), ki jo je leta 1985 priznal tudi Mednarodni olimpijski komite.

Karate se dandanes uvršča med tri najbolj razširjene borilne športe in med štiri najbolj priljubljene športe na svetu. Kot tak se je dolgo boril za sprejem v olimpijsko družino in letos so se želje milijonov ljubiteljev karateja in profesionalnih karateistov po vsem svetu naposled uresničile.

Tisočletno izročilo karateja, njegov vpliv na vsestranski razvoj duhovnih in fizičnih sposobnosti posameznika ter plemenitost in vrline olimpijskega športa so trdni temelji, na katerih KARATE KLUB ZMAJ že 25 let gradi svoje poslanstvo. Člani našega kluba karateja ne spoznavajo zgolj kot borilno veščino, marveč tudi kot obliko rekreativnega iskanja notranjega ravnovesja in koncentracije ter optimalnega razvoja motoričnih sposobnosti in samodiscipline. Naših članov ne učimo, kako morajo zmagati, ampak jih učimo, kako se morajo izogniti porazu.

KARATE KLUB ZMAJ deluje že od leta 1996. Čez vsa ta leta smo se srečali z veliko generacijami otrok, mladine in odraslih. Zato lahko rečemo, da smo polni dobrih in poučnih izkušenj. Zavedamo se, da je monotonost treningov prvi razlog, ki pripelje do izgube motivacije in želje po uspehu v določenem športu.

Pri nas se trudimo na čim bolj zanimiv in drugačen način popeljati mlade v svet karateja, ki kmalu po težkih začetkih postane način življenja.

Naše poslanstvo je vsestranskost karateja kot veščine, ki temelji na pravičnosti in krepi samozavest, spoštovanje in samospoštovanje, približati vsem skupinam posameznikov in obenem dosegati rezultate na tekmovalni ravni.

Vsako leto priredimo tudi več različnih družabnih srečanj, ob katerih člani kluba ohranjamo prijateljske stike. Med najbolj priljubljene aktivnosti spadajo klubska in medklubska tekmovanja, obisk božička za najmlajše, novoletna klubska večerja in poletna karate šola, kjer se poleg karateja dogajajo raznovrstne športne in družabne aktivnosti (plavanje, nogomet, košarka, hokej). Tekmovalno sezono vsako leto zaključimo s klubskim piknikom, ki znatno prispeva k sproščenemu vzdušju med našimi člani.

URADNI PODATKI

Karate klub Zmaj
Novo Polje, cesta XI 11B
1260 Ljubljana-Polje

TR: SI56 0208 3026 1949 254
ID DDV:  38175851
Matična št.:  5969093

Telefon: 031 444 823

E-naslov: info@karateklubzmaj.si
Uradna stran: karateklubzmaj.si

Temeljni akti kluba

Pravilnik o registraciji in prestopu tekmovalcev Karate kluba zmaj

Prenesi datoteko

Disciplinski pravilnik Karate kluba zmaj

Prenesi datoteko

Statut Karate kluba zmaj

Prenesi datoteko

Delovanje

Delovanje Karate kluba Zmaj ureja Statut Karate kluba Zmaj. Članom kluba so na voljo obvestila in dokumenti o tekočih dejavnostih kluba in njegovih upravnih organov.

Vodstvo kluba

KRUNOSLAV ŠEGOVIĆ / Predsednik

KOSTADIN KONDIĆ / Član IO

ZLATKO TKALEC / Član IO