Novice kluba

Skender Tošić svetovni prvak!

SLOVENIJI PRVA ZLATA MEDALJA NA ČLANSKIH SVETOVNIH PRVENSTVIH

Od 26. do 30. oktobra je avstrijskem Linzu potekalo 23. Svetovno prvenstvo za člane. Na prvenstvu je nastopilo 1024 tekmovalk in tekmovalcev iz 118 držav. V posamezni kategoriji je lahko nastopil iz posamezne države samo po en tekmovalec, kar pomeni, da je konkurenca zastrašujoča, saj so se v Avstriji zbrali res najboljši karateisti.

Slovenske barve je skupno zastopalo 14 tekmovalk in tekmovalcev v katah, športnih borbah in disciplini para-karate, ki je svoje stalno mesto na svetovnih prvenstvi dobilo pred dvema letoma na SP v Bremnu v Nemčiji, med njimi pa tudi predstavniki našega kluba Aljaž Klaneček, Juš Markač in Skender Tošić.

Kot prvi je v katah posamezno nastopil Aljaž, ki je v prvem kolu premoč moral priznati Kitajcu. Sledil je Juš, ki je v prvem kolu premagal Jordanijca, nato je ugnal še Nemca, ki ima v lasti že več medalj z največjih tekmovanj, a nato žal v tretjem kolu izgubil proti Belorusu.

img_5887

img_6151

Nato pa je sledil še nastop Skenderja. V četrtek je kot zadnji slovenski tekmovalec nastopil v kategoriji para-karate v invalidskem vozičku Skender Tošić. Sistem tekmovanja v katah v teh kategorijah je drugačen, saj so tekmovalci ocenjeni z ocenami. Skender je svoj nastop opravil res vrhunsko in sodniki so mu podelili ocene, ki so mu v nedeljo omogočile nastop za zlato medaljo. Kljub temu, da je bil njegov nedeljski nasprotnik domačin, favoriziran s strani sodnikov, si Skender s tem ni delal problemov. Svoj nastop je opravil suvereno in na koncu zasluženo osvojil zlato medaljo.

img_7019

SKENDER TOŠIĆ JE POSTAL SVETOVNI PRVAK V PARA KARATEJU!

img_7193

Posnetek finalnega nastopa Skenderja in druge zanimivosti najdete na našem Facebook profilu.

Dobavitelj opreme